Kørekort til bil

Teori

Manøvregård

Køretekniskanlæg

Førstehjælp

Teori

Teoriundervisningen foregår sideløbende med den praktiske kørsel. Der er udarbejdet en lektionsplan som vi skal benytte hele vejen igennem forløbet.

Det er i lovgivningen bestemt at du til almindelig bil (kategori B) skal have mindst 29 lektioners teori. En lektion er fastlagt til at have en varighed af 45 minutter.

Undervisningen er baseret på to forskellige undervisningsprogrammer på pc. Derforuden kan du låne cd´er med prøver, samt dvd hvor teoribogen er gjort levende. Der er også mulighed for at købe pc licens med trafikprogram/prøver.

Hver teoriaften vil du få en mindre eller større prøve, så du er godt trænet den dag den rigtige teoriprøve kommer.

Ved almindelige teorihold til bil foregår teoriundervisningen i Nørre Djurs hallen i Glesborg. Jeg har et stort teorilokale i kælderen.

Betaling af prøvegebyr til politi:

www. betaling.koreprovebooking.dk

Manøvregård

kortbigPå vores manøvregård, der ligger på Kalorievej 10 i Grenaa, skal du starte med køreundervisningen. Du skal som et minimum have fire banelektioner. Er det ikke nok til at du/jeg føler at du er klar til at komme på vejen, så er det vigtigt at få nogle flere banelektioner.

Dels er banelektionerne væsentlig billigere, end en kørelektion i skolevogn, og dels er det fundamentet for den fremtidige indlæring af kørefærdigheder og dermed bestemmende for hvad kørekortet i sidste ende kommer til at koste.

Jeg kører normalt to lektioner ad gangen, mere er ikke forsvarligt, medmindre du i forvejen har en meget stor kørselserfaring. Når du så har sovet på den indlæring du fik førstegang, går det meget nemmere anden gang du kommer på manøvrebanen.

Køretekniskanlæg

ring djurslandNår du skal på køretekniskanlæg (glatførekursus) foregår det på Ring Djursland. Det er et meget stort anlæg med fire baner. Anlægget er oprindelig en racerbane, hvad den stadigvæk også bliver brugt til.

AMU center Djursland har ejet banen i mange år og bruger den til køreteknik for lastbiler, busser, påhængsvogn mv.

Førstehjælp

Alle der erhverver kørekort for første gang skal have et førstehjælpskursus.
Kurset er på otte timer og er trafikrelateret.

Beredskabsgården i Grenå afholder disse kurser, og man skal tilmelde sig enten online www.beredskabsgaarden.dk eller på telefon 89 59 27 88. Telefontid 8.00 til 14.00.

Lars Vissing Christensen (Falck redder) er også rigtig dygtig Tlf. : 22149542 Lars laver kurser som passer til mine hold.